Project 'kinderen uit de knel': hulp voor gezinnen in een vechtscheiding.

Een groepsprogramma voor ouders en hun kinderen in een moeilijke scheiding. Gerealiseerd door CGG, CAW, Vertrouwenscentrum Kindermishandeling en het Agentschap Jongerenwelzijn.

Wat is ‘kinderen uit de knel’?

Zes ouderparen nemen deel aan acht groepssessies, begeleid door twee therapeuten.

Op hetzelfde moment gaan er ook groepssessies door voor de kinderen (vanaf 4 jaar). Op een creatieve, speelse manier mogen zij uitdrukking geven aan wat voor hen belangrijk is in de scheiding. Door de groep merken ze dat ze niet de enigen zijn die in de knel zitten.


Waarom ‘kinderen uit de knel’?

Ouders in een scheiding zijn soms verwikkeld in een strijd over de zorg voor de kinderen, wonen, financiën, ... Niet alleen de ouders, maar ook de kinderen kunnen daar onder lijden.

Het doel van het programma is dat de strijd tussen de ouders afneemt en dat het welzijn van het kind centraal komt te staan.


Hoe werkt het?

Beide ouders nemen contact op met ons .  Daarna worden jullie uitgenodigd voor een gesprek. In dat gesprek maak je als ouders kennis met de therapeuten en lichten zij het programma toe.

Er volgt een tweede onthaalgesprek met elke ouder apart.

De kindertherapeuten geven op dat moment uitleg aan jullie kind(eren). Beide ouders vragen enkele personen uit hun familie- of vriendenkring om deel te nemen aan een volgende bijeenkomst. Op die netwerkbijeenkomst wordt in groep informatie gegeven over het programma en het belang ervan voor de kinderen. Daarna starten de groepssessies.


Wat kost het?

De onthaalgesprekken en de netwerkbijeenkomst zijn gratis voor alle deelnemers. Voor elke groepssessie wordt per ouder elf euro betaald. Kinderen betalen niet Er is een sociaal tarief mogelijk van vier euro.


Praktische info?

Info of aanmelding bij Alexander Desender op het nummer 056/23.00.22 of via Alexander.desender@cggml.be .

Onthaalgesprekken: september en oktober 2017.

Groepsbijeenkomsten:

  • dinsdagen 21 nov, 5 dec, 19 dec, 16 jan, 30 jan, 13 feb, 27 feb en 13 mrt
  • van 17u tot 19uMeer nieuws